Retsamt fiske!

Blev en tur till Fyrväpplingen utanför Uppsala idag, ett ställe där de har inplanterad regnbågslax.
Det är ett rätt trevligt ställe där man ofta brukar fånga en och annan regnbåde.

image10

Fick mitt 1a napp efter ca 1 timme, rodde med fluga och plötsligt såg jag hur det högg tag i spöt. När motrycket levererades var det dock tomt i andra änden. Fortsatte ro ett tag och stannade en stund senare för att kasta lite med spinnare.  Såg då till min förvåningen att fisken lyckats slita av den nedre delen av tafsen i hugget, flugan var borta.  Snopet. 
Kastade några kast och ja, där satt den, i ca 4 sekunder, sen slapp den lös den med. Denna procedur med både sönderslitna linor och tappade hugg fortsatte sedan resten av dagen tills jag gav upp vid 13:30.   Totalt ca 7 missade fiskar. Har aldrig någonsin tidigare varit med om något liknande, fruktansvärt retsamt. 

Total fångst: 0

/Sånglöf

Flugornas Herre!

Började med flugbindning i mars. Har börjat växa till en kul hobby faktiskt. Enda problemet är att man får grym fiskeabstinens av det, o här i Uppsala finns inte mycket till öring och röding att fiska. Ska eventuellt, EVENTUELLT, upp till Vilhelminatrakterna och flugfiska några dagar i sommar, men som sagt, inget är spikat.

image8

Hur som helst så är det så att jag håller på att binda flugor åt min far, han fyller år den sista maj, och jag tänkte överraska honom med ett gäng flugor bundna av mig.  Han är en sån där som har allt, så vad kan passa bättre än lite hantverk av hans son? :-)  Var för övrigt av honom som jag fick startkittet för flugbindning. Här på bilden nedan ser ni det han ska få, minus några flugor som inte är klara ännu.

image9

Är hyffsat nöjd med reultatet, även fast många av flugorna är långt ifrån perfekt bundna. Tycker man lär sig hyffsat fort och får hyffsat resultat relativt lätt, det känns kul. 
Är som vanligt fiskesugen, men pengarna är slut, så det blir ingen tur idag. Efter löning tänkte jag nog prova på lite regnbågsfiske, så jag kan testa mina nya flugor!

/Sånglöf 

Gäddtur vid Forsmark

Hade galen fiskefeber igår, så jag bestämde mig för att jag skulle ta en tur förbi Forsmark idag i jakt på gädda.
Man brukar kunna få en del där, har aldrig tagit nån över 4 kilo än men det borde bara vara en tidsfråga.  Flera  tidigare turer har slutat med ca 10 landade gäddor, vilket jag tycker är riktigt bra.

Var grymt blåsigt idag, nordöstliga vindar om jag inte misstar mig. Var smått kallt trots att solen sken. Efter nästan 3 timmars fiskande var jag dessutom fortfarande fisklös.  Tog en fikapaus och fotade denna bild:

image5


Denna Buster Jerk har lurat mången gädda för mig. Så var ju tvungen att prova den även vid rastplatsen.

Ser ni den lilla vass-samlingen på andra sidan viken där? Där brukar det kunna stå en och annan gädda.
Och ser man på, efter en hel förmiddag utan fisk nappar det på andra kastet, inte mycket att skryta med, men ändå.

image6

Hade bestämt sedan tidigare att ta hem en gädda idag, brukar annars alltid släppa dem.  Notera förresten spiggen på kroppen, gäddan hade ca 4st sånna där i käften.  Vikten på gäddan uppskattningsvis ett drygt kilo.

Hann inte mer än ut med draget igen så satt nästa gädda på kroken, vid samma vassrugg igen, fast mer till höger.
Landar efter en stund den piggaste 2-kilosgäddan i mannaminne. Trodde nästan det var havsöring på g! :-)

image7

Tyvärr satt den så illa krokad att jag även var tvungen att avliva den med. Men efter alla år av C & R så är det väl inte hela världen.  De ligger bägge två filéade i frysen nu.

Blev ingen tioklubbare denna gång heller, men skam den som ger sig!

/Sånglöf


En liten tripp, bara för att...

Var ut på en liten fisketur i lördags. Var ju sådär härligt varmt o soligt, och tjejen skulle bort på kvällen.
Hade tänkt hyra båt och greja, men de var inte ilaggda där jag hade tänkt hyra. Fick bli en lite mindre tur, bara för att, i en del av fyrisån. Att fiska i fyrisån är nästan garanterat att fiska utan att få fisk, men för att stilla sin fiskefeber duger det gott när det är fint väder. Framförallt om man åker utanför stan, vid Ulva Kvarn, där är det riktigt vackert.
image3

Tog med flugspöt oxå, bara för att. Ville testa mina nybundna flugor, o få känna på flugfisket lite, var ett tag sen sist. Lyckades få ett par löjor att nafsa i flugan, var faktiskt rätt kul att det bara rörde sig fisk vid flugan, trots att det var löjor.  De är ju utmanande att kroka! :-)  Lyckades faktiskt till slut kroka en liten rackare, men han släppte taget innan landningen var slutförd.

image4

Hur som helst en riktigt skön och härlig vårkväll, och fler ska det bli.
Imorgon åker jag till Forsmark för att fiska gädda, folk påstår att en del gäddor precis lekt klart, vilket borde leda till en och annan fångst, hoppas på 10-klubbaren!

/Sånglöf

Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkommen till min blogg!

Här kommer det skrivas om fiske, visas bilder och göras fångstrapporter mm.  Är ingen van bloggare, men fiske brukar det alltid finnas nåt som jag vill berätta om, så det lär flyta på.  Om inte annat kan det vara skönt för min flickvän att slippa höra mitt tjat om fiske, får ventilera här istället.

Håll till godo och håll ut, snart kommer det dyka upp mycket kul här!

tjao!

/Sånglöf


image3
















RSS 2.0